Herziening adoptie

  • André

    Wie heeft er ervaringen met herziening van adoptie. De keuze voor adoptie is meestal buiten het kind om beslist. Indien het kind later een goed contact ontstaat met de bioloigische ouders, of vader dan wel moeder, kan de wens bestaan om de adoptie te herzien. Dit los van, de goede, contacten met de adoptieouders.

    De wet biedt beperkte mogelijkheden voor de herziening. Wie heeft hier ervaringen mee of weet een advocaat die gespecialiseersd is op dit gebied.

  • Triangle

    De herroeping (herziening) van een adoptie is aan bepaalde wetten gebonden.

    Het kind moet zelf vragen om herroeping, echter dit moet gebeuren binnen drie jaar op het moment dat het kind de leeftijd van 20 jaar bereikt.

    Het verzoek dient (met behulp van een advocaat) ingediend te worden bij de rechtbank die de adoptie heeft uitgesproken.

    Na de uitspraak worden ALLE juridische banden met de adoptiefouders verbroken en met de oorspronkelijke ouders hersteld.

    Betreft het buitenlandse adoptiekinderen worden wel de juridische banden met de adoptiefouders verbroken, maar kan niet worden besloten om de juridische banden met elders wonende ouders te herstellen.

    Daarbij heeft het gevolgen met betrekking tot de nationaliteit. Het kind zal de Nederlandse nationaliteit verliezen en desgewenst een verzoek tot naturalisatie moeten doen.

    'K hoop dat je met deze informatie wat kunt,

    groet Triangle

    http://www.adoptie.net

    (Adoptie Trefpunt)