PERSBERICHT
Landelijke bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders
Borstvoeding geven aan een geadopteerd kind
Borstvoedingorganisatie LLL is vanaf september 2002 begonnen met het geven van informatiebijeenkomsten over het geven van borstvoeding aan een geadopteerd kind. Gebleken is, dat het steeds vaker voorkomt, dat een vrouw haar geadopteerde kind de borst wil geven. Regelmatig komen daarover vragen binnen bij Borstvoedingorganisatie LLL. Daarom werd besloten speciaal voor deze (aanstaande) ouders informatieavonden te gaan houden. LLL is daarmee de enige instantie die dit doet.
De bijeenkomsten dragen vooralsnog een landelijk karakter en worden daarom in eerste instantie alleen in de Randstad gehouden. Dit in tegenstelling tot de regionale bijeenkomsten die Borstvoedingorganisatie LLL maandelijks op 45 plaatsen in het land geeft. De adoptie-ouders kunnen in principe terecht op de eerste donderdag van de maand. Het gaat om een cyclus van vier hoofdonderwerpen, die steeds wordt herhaald.
Borstvoedingorganisatie LLL richt zich niet alleen op het geven van informatie aan (aanstaande) ouders, maar geeft hen ook de kans van elkaar te horen hoe met bepaalde situaties om te gaan. Daarom zal tijdens deze bijzondere bijeenkomsten ook een ervaringsdeskundige aanwezig zijn in de persoon van een moeder die haar drie geadopteerde kinderen van verschillende leeftijden de borst heeft gegeven.
Het geven van borstvoeding aan een adoptiekind biedt alle bekende voordelen voor moeder en kind. Zo zal ook een vrouw die haar kind niet zelf baarde, profiteren van bijvoorbeeld de verminderde kans op het krijgen van borstkanker. Tegelijkertijd geeft ze haar kind niet alleen de beste voeding, maar is het ook een uitgelezen kans om aan elkaar te wennen en een diepe band op te bouwen.
Tijdens deze speciale informatieavonden wordt gesproken over borstvoeding in het algemeen, maar natuurlijk vooral in deze specifieke situatie. Extra aandacht wordt besteed aan de redenen om borstvoeding te geven aan een geadopteerd kind, de voorbereiding hierop, de verschillende manieren voor het afkolven van moedermelk, de omgang met een kind dat geen lichamelijk contact is gewend en de mogelijkheid om een kind dat met een fles en een speen is gevoed toch aan de borst te krijgen.
Voor informatie over deelname en kosten kan contact worden opgenomen met Judith Notenboom-Oostra, tel. 079-3421784 0f jsoostra@hotmail.com