afwijzing door vergunninghouder(s) na beginseltoestemming

  • Christine

    Hallo,

    wij zijn met de adoptieprocedure gestart in 2000, de via cursus gehad en de besprekken bij de raad van kinderbescherming, het ging allemaal redelijk vlot dus daar waren we erg blij mee. in augustus 2002 kregen we onze beginseltoestemming en hebben ons rapport naar een vergunninghouder laten doorsturen en daar begonnen de problemen.

    in ons rapport staat dat ik (sinds mijn 15de jaar) narcolepsie heb, (een slaapstoornis) en op die gronden werden wij afgewezen door de vergunninghouder.

    nooit zijn ze een persoonlijk gesprek met ons aangegaan en daar baal ik ontzettend van.

    ik dacht dat ik me er bij neer had gelegt dat het dan echt niet kon maar de laaste tijd knaagt het toch aan me en heb ik het er erg moeilijk mee.

    wie weet wat voor stappen we nog kunnen ondernemen, of heeft tips voor ons?

    groeten Christine

  • mar

    het is zo dat de adoptieouders zowel lichamelijk als geestelijk in staat moeten zijn om een kind groot te brengen, mijn man heeft een dwarsleasie, maar hier werd niet moeilijk over gedaan, hij doet tenslotte alles zelf, maar als ze denken dat door jou ziekte je kindje in gevaar komt, dan wijzen ze inderdaad verdere adoptie af, hoe meoilijk dit ook is, als jij denkt dat jou kindje voor 100% veilig bij jullie is, dan kan je het altijd volgens mij nog eens proberen bij een ander van de raad van kinderbescherming, ik weet verder niet wat jou ziekte inhoud, maar ik begrijp best dat dit heel moeilijk voor jullie is, probeer het anders eens voor te leggen bij jullie huisarts, succes, en ik hoop voor jullie dat het als nog lukt

  • Meta

    Hallo Christine,

    Ik kan me voorstellen dat het aan je knaagt. Het vervelende is dat de RvK een positief advies heeft gegeven, het MvJ heeft dit overgenomen en de BT verstrekt, maar de vergunninghouder gaat dan alsnog bepalen dat volgens hen jullie geen kindje zouden moeten/mogen/kunnen adopteren.

    Heb je al bij meerdere vergunninghouders geïnformeerd? Heb je al eens gebeld met het MvJ? Je zou ook nog voor binnenlandse adoptie kunnen kiezen, hiervoor kun je op een wachtlijst komen te staan na een extra gesprek met de RvK (dan heb je nl. niets te maken met een vergunninghouder).

    Het is mogelijk dat het moeilijk gaat worden, en dat je een aantal gesprekken gaat voeren met tegenvallend resultaat. Je zult voor jezelf moeten bepalen of je dat aankunt.

    Heel veel sterkte en succes gewenst (en laat nog eens weten wat je hebt besloten en wat de uitkomst was).

    Liefs,

    Meta Meulenbelt

  • mar

    ik sluit me volledig bij meta aan, als je inderaad al een beginseltoestemming hebt, moet het volgens mij echt lukken, hou vol, en begin opnieuw, er zijn vergunninghouders genoeg

  • Barbara

    Hoi Christine,

    Persoonlijk vind ik het raar dat de RvK geen problemen ziet wat betreft het opvoeden van een kindje, Justitie vervolgens de BT verstrekt en het advies dus overneemt, en je alsnog van een vergunninghouder te horen krijgt dat het niet zou kunnen.

    Misschien verwacht de vergunninghouder problemen met de regels van het land, dat zou kunnen, maar dat betekent ook dat er mogelijkheden zijn voor een ander lang/andere vergunningouder.

    Wat ik je zou aanraden is een brief vragen aan je behandelend arts of huisarts waarin staat dat zij je wel degelijk in staat achten voor het opvoeden van een kindje. Daar kan de vergunninghouder volgens mij niet om heen. Je bent immers ook al een keer gekeurd voor het gezinsonderzoek.

    En informeer bij andere vergunninghouders, het kan niet zo zijn dat ze het advies van de RvK en Justitie maar naast zich neerleggen, je hebt tenslotte niet voor niks die hele molen doorlopen!

    Succes hoor, en ik benbenieuwd hoe het verder gaat!

    Groetjes, Barbara

  • Mei

    Een vergunninghouder mag weigeren als zij mensen onbemiddelbaar achten. Geen idee welke vergunninghouder jullie hadden. In mijn reisgroep zat een stel dat afgewezen was door WK. Men vond hun gezinssamenstelling te heftig ( een paar kinderen met een aandoening) Via K&T hebben zij alsnog een kindje geadopteerd. En terecht.

  • Annalies

    In onze stad woont een echtpaar dat is afgewezen voor bemiddeling door WK.

    De vrouw heeft epilepsie en was daardoor voor WK niet te bemiddelen.

    Zij hebben adoptie opgegeven maar ik zou zeggen, probeer eerst eens een rondje vergunninghouders en als dat niet lukt dan is er altijd nog een zgn “zelfdoe” procedure.

  • nancy

    Ook in ons dorp woont een gezin wat is afgewezen bij WK en die wel bij SKET terecht konden.

    Succes !!

  • Christine

    Hallo,

    Bedankt voor jullie reacties op mijn oproepje op 8/3, ik vind het fijn dat er zo op gereageerd is. We zijn nu nog bezig met de RvK nadat we eerst contact hebben opgenomen met KeT en MvJ (die beide niets voor ons konden doen)

    Tot nu toe weten we nog niet waar we aan toe zijn! Het meest vreemde vind ik dat ze zonder een gesprek met ons te hebben gehad al aan de telefoon beslissen dat adoptie niet kan.

    Narcolepsie is een slaapstoornis waardoor je op bepaalde tijden van de dag even bij moet slapen en het kan zijn dat je met hééél erg lachen een kataplexie krijgt (vrienden van ons hebben dat nog maar één keer met mij meegemaakt)

    bij elke patient is het weer anders

    Verder werk ik gewoon en daar heb ik geen moeite mee en mijn omgeving ook niet.

    Hoop nog dat er reacties komen van mensen die ook zijn afgewezen hierom of door iets anders medisch en die me tips kunnen geven wat te doen.

    Christine

  • Inky

    Hoi,

    Ik heb zelf epilepsie en heb het buiten het rapport kunnen houden. Bij de medische keuring is het wel ter sprake gekomen maar de huisarts vond het niet zwaar genoeg om te vermelden. Het had geen invloed volgens hem of wij de kinderen goed op kunnen voeden.

    Ik weet dat WK inderdaad moeilijk doet. Zij willen het beter weten dan de doktoren. Waar een specialist zegt: Geen probleem. Zien zij dat wel.

    Mijn raad is om van vergunninghouder te wisselen. Ik weet dat er vergunninghouders zijn die vinden dat als je BT hebt je toegelaten moet worden. Je bent gescreend door RvK en MvJ dus waarom zouden ze dat werk overdoen? Even rondbellen. Het land kan ook nog eisen stellen wat gezondheid betreft dus als je een vergunninghouder hebt, ben je misschien nog niet van het gedonder af.

    Succes.