Zoveel vragen

  • Mar en Mar

    Hallo allemaal,

    Wij zijn druk bezig met de adoptieprocedure! Wel raken wij steeds meer teleurgesteld. Dit komt eigenlijk door de VIA (waar wij op dit moment mee bezig zijn).

    Voordat wij aan de VIA begonnen dachten we dat we alles helemaal helder hadden i.v.m. de wensen die wij hebben t.o.v. onze adoptieprocedure en dat dit ook mogelijk was. Wij willen namelijk heel graag een sibling adopteren uit Polen. Vanuit de VIA is ons duidelijk geworden dat Polen voor ons niet echt meer een optie is. Hoewel wij open staan voor kinderen waarbij een (lichte) vorm van SN aanwezig is, wordt het ons afgeraden om voor Polen te kiezen en zou er zelfs sprake van zijn dat de adopties uit Polen binnenkort stopgezet worden i.v.m. de ernstige vormen van FAS die de kinderen allemaal schijnen te hebben. Deze informatie strookt niet met hetgeen wij op internet terug kunnen vinden en de vele websites van adoptieouders die ons voor zijn gegaan en voor ons de reden waren om voor Polen te kiezen. Ook uit het telefonisch contact met K&T blijkt een ander verhaal en weten wij nu dus niet meer waar wij aan toe zijn.

    Natuurlijk hebben wij het liefst 2 gezonde kindjes, maar als je de informatie leest bij praktisch alle landen is dat een utopie. Daar komt bij dat wij echt wel open staan voor eventuele beperkingen bij de kinderen, maar niet alles is voor ons acceptabel/haalbaar, in die zin dat wij denken dat wij dat niet aankunnen (ook door enige medische beperkingen die bij ons zelf spelen). In hoeverre kunnen wij er vanuit gaan dat onze wensen daarin worden gerespecteerd en of wij überhaupt een voorstel krijgen? Welk(e) land(en) zijn er beschikbaar waarbij wij een sibling kunnen adopteren met een lichte SN? enz. enz. Wij zien door de bomen het bos niet meer en hebben nu een verdrietig gevoel. Wij zouden zo graag 2 kinderen een goed leven gunnen, maar ook gaan wij ervan uit dat deze kinderen zelfstandig een leven kunnen opbouwen.

    Al voordat wij begonnen zijn aan deze procedure hebben wij eerst informatie ingewonnen bij diverse vergunninghouders en instanties om onze situatie (met name de medische beperking) voor te leggen met daarbij de vraag of het voor ons wel zin heeft een procedure op te starten. Hierin reageerden ze allemaal positief. Na vele verhalen en ervaringen (mede vanuit de VIA) zijn wij daar helemaal niet zeker meer van.

    Wie kan ons adviseren?

    Groet M&M

  • Ing2

    Er zijn nog wel siblings te adopteren met een lichte vorm van SN.

    Het hangt ook een beetje van jullie eigen leeftijd af. Zijn jullie nog jong dan heb je veel meer de ruimte om een wachttijd aan te gaan.

    Want een lichte vorm van Sn heeft ook een wachttijd.

    Ook de leeftijd van de kinderen die je wil adopteren is heel belangrijk, staan jullie open voor oudere kinderen, dan maakt het het allemaal wel makkelijker.

    Jonge kinderen adopteren duurt echt heel erg lang.

    Wij zijn ons aan het inschrijven voor een sibling vanuit Colombia met een leeftijd tot 7 jaar.

    Daar is wel een wachttijd voor, maar geen 8 jaar, zoals de wachttijd is voor jonge kinderen.

    Ook zijn er landen uit Afrika waar ze zeker zoeken naar ouders die een sibling willen adopteren. Dat is voor ons niet mogelijk ivm de eisen van die landen. Daar voldoen wij niet aan helaas.

    Denk ook eens aan Hongarije, daar zoeken ze vooral ouders die een tribling willen adopteren (maar dit is weer heel moeilijk om in je gezinsrapport te laten verwerken)

    Je kan op de sites van de vergunninghouders lezen wat de eisen zijn voor elk land, dat is handig om te weten waar jullie kunnen adopteren.

    Succes !

  • Mar en Mar

    Colombia lijkt ons ook interessant, Wij vinden leeftijd niet echt belangrijk!

    Hoe lang is de gemiddelde wachttijd voor een sibling uit Colombia tot max. 7 jaar?

  • Ing2

    Op dit moment zijn onze papieren opgestuurd. Dan duurt het een maand of 6 voordat er goedkeuring kan komen van het ICBF (kinderbescherming)

    Daarna is het een jaar of 2 /3 wachten. (dit is de stand nu op dit moment, maar dat kan natuurlijk altijd weer wijzigen.

    Voor jongere kinderen is dat minimaal 8 jaar wachten

    Het is heel erg belangrijk dat jullie in het gezinsrapport laten zetten dat je oudere kinderen wil adopteren. (het liefst zonder duidelijke grens)

  • Hannah

    Stichting Afrika - Ethiopië ?? Met jullie verhaal zou je daar goed terecht kunnen, denk ik….

  • Lesley

    Informeer eens bij de NAS over Hongarije. Klinkt heel matchbaar. Wij hebben vorig jaar een sibling uit Hongarije geadopteerd. Nog geen jaar op de wachtlijst gestaan. Succes!

  • Simone30

    Ik heb je een PB gestuurd.

    groetjes,

    Simone

  • Nataschja

    Hallo,

    Als ik jou was zou ik op de informatie van de vergunninghouders afgaan, die weten er gewoon echt het meeste van af. Toevallig hebben wij via KenT geadopteerd en krijgen we nog steeds de infokrant, daar heb ik geen verontrustende info gelezen over de adopties uit Polen… Maar zoals ik zei weten zij het het beste, leg je verhaal gewoon voor en stel je vragen nogmaals.

    En wat je ook kan doen is via yahoo zoeken naar een mailgroep over adoptie uit polen, die ouders kunnen je vast ook wat meer ervaringsverhalen melden.

    Blijf zoeken en kijk goed rond voor je spijt van je eventuele besluit krijgt!!

    Succes!

  • flap

    Bij ons werden er ook allemaal negatieve verhalen verteld tijdens de VIA. Dit doen ze volgens mij om de het idee van een gezond kind te temperen, wat iedereen schijnbaar wil.

    Uiteindelijk doen de vergunninghouders het werk en zij zitten midden in de adoptie wereld en zij hebben de echte kennis. Mijn advies is om niet zo veel waarde te hechten aan de negatieve dingen die tijdens de via worden verteld en de vergunninghouders meer te geloven.

    Je moet zowieso afwachten of je toestemming krijgt voor 2 kinderen.

    Meerdere kinderen tegelijkertijd adoptieren verhoogd de kans op gezonden kinderen trouwens echt aanzienlijk.

  • Hermine

    hoi hoi,

    Kijk bijvoorbeeld ook eens op de site van kind en toekomst bij Oeganda, daar komen wel kinderen zonder sepcial need vandaan, ook siblings. Succes en laat je niet ontmoedigen door de VIA. Dit land stelt wel eisen aan geloofsovertuiging.