ik zie veel berichten over de hoge kosten bij overstappen van de ene naar de andere vergunninghouder.
Ik wil daarom graag onze positieve ervaring met jullie delen.
Wij stonden al 1,5 jaar voor Ethiopie bij Stichting Afrika op de wachtlijst en waren bijna aan de beurt om de procedure te starten. Opeens zijner eisen gewijzigd door de Ethiopische autoriteiten tav de medische achtergrond van adoptieouders. Voor ons betekent dit dat we niet meer voor Ethiopie kunnen. Bij St. Afrika kun je alleen voor Ethiopie of Kenia kiezen en het lukt ons niet om een half jaar minstens daarheen te gaan.
St. Afrika heeft contact met wereldkinderen opgenomen om onze situatie te bespreken. Ik geloof dat deze twee ook veel samenwerken, zeker omdat zij dezelfde landen hebben. Zij hebben onderling gekeken wat er voor ons zou kunnen. Wereldkinderen heeft meer landen en kan dus in andere landen voor ons kijken wat mogelijk is. Ik heb uitgebreid met Wereldkinderen gesproken voordat wij de stap hebben gezet om over te stappen.
Financieel hebben beide vergunninghouders gekeken wat waar al gedaan is aan werk en wat dus niet dubbel hoeft te gebeuren. Dit hebben ze ook helemaal onderling geregeld en hier hebben wij helemaal niet naar hoeven vragen. Zo hoefden wij bepaalde kosten niet nog een keer te maken en heeft het voor ons netto slechts 300 euro gescheeld bij overstappen.
Die kosten zitten in nieuwe documenten die verzameld moesten worden.
Wij zijn juist heel blij hoe dat onderling werd geregeld en wij hierover werden geïnformeerd.
Dus er zijn ook positieve verhalen ;-)!
groet, tanja