start gespreksgroep voor adoptieouders met kinderen in de puberleeftijd

  • info@praktijkborkentmulder.nl

    Praktijk Borkent & Mulder wil op 13 september starten met de gespreksgroep voor ouders met een adoptiekind / adoptiekinderen in de puberleeftijd. De groep vindt plaats in Alkmaar, maar inschrijving is niet gebonden aan regio.

    Aanmelden kan nog; graag via info@praktijkborkentmulder.nl.

    Meer info:

    http://www.praktijkborkentmulder.nl/groepshulpverlening.

  • BG

    Jullie geven aan dat jullie ervaring hebben met adoptie en adoptiespecifieke vraagstukken. Waar bestaat die ervaring uit? Hoe lang hebben jullie hier ervaring mee? Hebben jullie een bepaalde invalshoek van waaruit jullie de problematirk benaderen? Hebben jullie naast een opleiding maatschappelijk werk nog andere deskundigheidstrainingen op dit gebied gedaan?

    Veel vragen. Ik ben altijd blij als er hulp voor handen is voor gezinnen met problemen maar ben ook wel kritisch op degenen die de hulp aanbieden (zie nog wel eens dat hulpverleners nieuwe doelgroepen ontdekken).

    Waarin verschilt de hulpverlening die jullie bieden van de SAV of Basic Trust?

  • rcn@quicknet.nl

    Goede Vragen BG!

  • info@praktijkborkentmulder.nl

    Dag BG,

    Dank voor je vragen, goeie vragen en ik begrijp dat je ze stelt.

    Onze ervaring bestaat uit het lange werken met leden uit de adoptiedriehoek. Wij hebben beiden lang bij de Fiom gewerkt van waaruit we zowel geadopteerden, adoptieouders als afstandsmoeders begeleid hebben. Fiom heeft 80 jaar ervaring in de begeleiding van deze doelgroep.

    Natuurlijk hebben wij dat niet, maar we hebben wel de vruchten kunnen plukken van de ervaring die de Fiom heeft opgedaan en van daaruit is expertise ontwikkeld. Wij zijn dan ook Fiom-gecertificeerd.

    In de groepen werken we niet zozeer met een bepaalde invalshoek. De gespreksgroepen zijn voor een belangrijk deel ook een plaats waar - in dit geval- adoptieouders elkaar kunnen ontmoeten en in een veilige sfeer en onder begeleiding, kunnen praten over eigen ervaringen. Wij zorgen zoveel als mogelijk voor de veilige sfeer en zorgen dat eenieder aan bod komt.

    Daarnaast is de groep ook bedoeld voor het behandelen van thema's ; elke bijeenkomst staat in het teken van een thema, al dan niet door ons zelf uitgewerkt en geleid. Wij zullen waar mogelijk ook gebruik maken van gastsprekers van bijvoorbeeld de SAV, of de opvoedpoli. De gespreksgroep is géén therapiegroep. Er wordt dan in de groep ook niet gewerkt volgens een methode zoals je die bij basictrust kan vinden. Het is nadrukkelijk een gespreksgroep en binnen de groep wordt naast gesproken en gedeeld, ook gewerkt met thema''s die over het algemeen spelen bij adoptieouders. Soms vragen we ouders thuis het een en ander uit te werken vanuit eigen ervaring, waarmee in de groep (eventueel in kleinere groepjes) weer mee kan worden doorgewerkt.

    Wij hebben beiden ook ervaring in het werken met jongeren en opvoedmethodes (o.a. tripleP), hetgeen een goede bijdrage kan leveren zo nu en dan.

    Graag horen we indien u interesse hebt in deelname aan de gespreksgroep. U kunt voor meer informatie altijd mailen naar info@praktijkborkentmulder.nl

    Met hartelijke groet,

    Helen Mulder & Myra Borkent