adoptiesongs

  • lizz1983

    Hoi,

    als eerste zal ik mij even in het kort voorstellen. Ik ben Lizz Woudstra en ben 30jaar…(nou ja nog heel eventjes dan…)

    Ik ben geadopteerd en kom uit Colombia.

    Ik ben verpleegkundige van beroep, maar zing in mijn vrije tijd. Samen met mijn vriend die ook geadopteerd is uit Colombia. Hij is muzikant van beroep. We hebben een band met drums, gitaar, basgitaar, zang en soms ook een pianist. En zijn druk bezig met het maken van een heuse cd.

    Nu hadden wij laatst een klein besloten optreden voor geadopteerden en adoptieouders en ik merkte dat men erg ontroerd was van de adoptieliedjes die wij maken. ( wij maken muziek over het dagelijks leven, dus niet alleen over adoptie, alleen adoptie is wel een stukje van ons dus ook daar maken wij ook muziek over).

    Ik kreeg van het publiek terug dat mensen er troost uit haalde, of herkenning. Zelf ook adoptieouders keerde het liedje ‘je schouder is genoeg’ om naar zich zelf. Ik vertelde bijv. dat mensen die niet geadopteerd zijn, niet kunnen voelen hoe het is om geadopteerd te zijn. Hoeveel mooie boeken en onderzoeken er ook gedaan worden. Ik vertelde dat je vaak de vraag krijgt: ‘'hoe voelt het om geadopteerd te zijn……’'?

    Dat is een gevoel dat kun je niet uitleggen is mijn mening, maar een luisterend oor op zijn tijd is wel erg prettig….die wel bekende schouder…… En een adoptieouder reageerde na dat wij het liedje gezongen hadden. Met: ‘'ja dat vind ik ook, toen ik met mijn donkere dochter in wandelwagen liep en in de wagen keek, kreeg ik ook vragende blikken en opmerkingen. Een luisterend oor was dan even voldoende.’' Het is een ervaring. Mijn vriend en ik zijn het er samen over eens dat wij heel blij zijn dat we geadopteerd zijn. En zo heeft ieder zijn eigen verhaal.

    Wij hebben onze songs (ook met andere songs) gepresenteerd bij radio1 en ook hebben wij ons liedje ‘je schouder is genoeg’ mogen presenteren bij het televisie programma vermist.

    Bij het adoptielied: ‘de sleutel naar mijn hart’ ontroerde het gehele publiek. En omdat ik terug kreeg dat mensen er troost uit haalde wil ik graag met jullie de liedjes delen.

    sleutel naar mijn hart: https://www.youtube.com/watch?v=992ocCFM4W0

    je schouder is genoeg: https://www.youtube.com/watch?v=bCbvnbBu5rk

    Binnenkort zijn wij bij een adoptie-evenement in Belgié.

    Mocht u vragen hebben of er over willen spreken dan kan dat hier natuurlijk en anders kunt u altijd bij onze site terecht:

    www.lizzmusic.nl of op onze facebook: https://www.facebook.com/pages/LIZZ/499092636873652?ref=bookmarks groetjes Lizz

  • lizz1983

    ik was vergeten om op discussie volgen te klikken dus bij deze.